online pharmacy

Аварии на водопроводи в пенсионерски клубове е отстранила ремонтната група към Община Сливен

Новини - Сливен
Възникнали аварии на водопроводи в пенсионерски клубове в Сливен бяха отстранени от ремонтната група към общинска администрация. За проблемите сигнализираха в Общината председателите на клубовете. Взети са своевременни мерки за отстраняване на подредите.
 

Нова дарителска сметка за паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Новини - Сливен
Нова дарителска сметка е разкрита за паметника на Шести артилерийски полк в Сливен. Дарения вече може да се правят на...
 

Граждани представиха проблемите си пред общинското ръководство в Сливен

Новини - Сливен
Приемен ден на ръководството на Община Сливен се проведе в Сливен. С граждани се срещнаха заместник-кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стефан Кондузов и секретарят Валя Радева...
 

Продължава кампанията за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

Новини - Сливен
Събраната сума за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен вече е 12 099.45 лева. Това показа справка на банковата сметка към 1 февруари. Средствата са дарени в рамките на кампанията за спасяване на паметника, която Община Сливен и Инициативен комитет започнаха през миналата година. В нея се включиха десетки жители и гости на града, сред които много ученици. За увеличаване на събраната сума допринесоха...
 

Не "усвояване на евросредства", а инвестиции с конкретни резултати

Новини - Сливен
Кметът Стефан Радев определи като много важни за Сливен и общината проектите „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“ и „Подобряване на градската среда на Сливен“. Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. бяха подписани от кмета миналата седмица.
 

Кметът Стефан Радев подписа договори за реализация на два мащабни проекта в Сливен

Новини - Сливен
Кметът на oбщина Сливен Стефан Радев днес подписа два договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с Министерство на регионалното развитие и благоустройството - Управляващ орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Договорите са по проекти...
 

Стефан Радев: Дългосрочната ни цел е да заздравим общинските финанси

Новини - Сливен
Финансовите средства винаги са ограничени, те трябва да се изразходват разумно, като се търси ефективност във всеки направен разход. Това заяви на пресконференция на общинското ръководство кметът Стефан Радев в коментар за Бюджет 2017 на община Сливен. 
 

Богоявленски водосвет на бойното знаме в гарнизон Сливен, кметът поздрави войните

Новини - Сливен
На Йордановден на площад „Хаджи Димитър” в Сливен отец Йоан от Сливенската митрополия отслужи традиционното богоявленско освещаване на знамената на в.ф. 22220, с командир полковник Любомир Вачев, и на в.ф. 46700, с командир подполковник Румен Гочев.
 

Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс за изработване на кукерски маски

Новини - Сливен
Средновековна крепост „Туида“ обявява конкурс на тема: "Кукерски маски" за изработване на кукерски маски от различни райони на България. Конкурсът се провежда по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България, съобщи ръководителят на туристическия обект в Сливен Мая Иванова.
Маските ще се оценяват в три категории, съобразно възрастта на децата: от 3 до 6 години, от 1 клас до 5 клас и от 6 клас до 12 клас...
 

10 км. велоалеи ще изграждат в Сливен

Новини - Сливен
10 километра велоалеи ще бъдат изградени и обособени в Сливен. Това съобщи заместник-кметът Стоян Марков по време на инициативата "Социално кафе", която се организира от Младежкия дом всеки петък. В срещата взеха участие авторът на идейния проект Мартин Койнов, представители на Колоездачен клуб "Сините камъни", младежи и любители на велосипедите.
 

Инвестиционен план за Европа: 40 милиона евро финансиране за МСП в България

Новини - Сливен
Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) и Националният гаранционен фонд (НГФ) подписаха споразумение, с което се осигуряват допълнителни 40 милиона евро финансиране за малките и средни предприятия в България по програма COSME на Европейската комисия. Средствата се осигуряват с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който стои в основата на Инвестиционния план за Европа (План „Юнкер“).
 

Мая Иванова: 2016 година беше предизвикателство за екипа на крепост Туида

Новини - Сливен
Интервю с Мая Иванова, ръководител на крепост Туида.
 

Арт работилница в галерия "Седем"

Новини - Сливен
Поредната арт-работилница се проведе днес в Арт-галерия "Седем". В класа "Филцови бижута" участваха малчугани на възраст между 5 и 7 години. Модератор бе Виктория Новакова, а с нейна помощ децата изработиха цветни бижута от филц - обеци и гривни, и ги украсиха с дървени мъниста. Малките таланти бяха единодушни, че изработените от тях красиви бижута ще бъдат подарък за техните майки.
 

Изложба плакати в библиотека "Сава Доброплодни"

Новини - Сливен
До 20 януари 2017 г. в централното фоайе на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен е експонирана подбрана част от изложбата "100 години - 100 плаката" - библиотечни плакати от цял свят. Изложбата е реализирана по проект на Фондация "Деца на България" с подкрепата на Столична библиотека, НБ „Св.св. Кирил и Методий” и НДК и е част от национална кампания за за популяризиране на обществените библиотеки, библиотечното дело и публичното четене.
 

Кметът Стефан Радев: Проектобюджетът е поредната стъпка към финансова стабилност на община Сливен

Новини - Сливен
Проектобюджетът на Община Сливен за 2017 година е поредната стъпка за нормализиране на начина, по който се управляват финансите на община Сливен, поредна стъпка към финансова стабилност. Това заяви кметът Стефан Радев по време на публичното обсъждане на най-важния финансов документ на общината, което се проведе в зала „Май“. 
 

Националният доверителен екофонд ще финансира санирането на детска градина „Звездица” в Сливен

Новини - Сливен
Проект на община Сливен за саниране на сградата на Целодневна детска градина „Звездица” в кв. „ Даме Груев” получи одобрение за финансиране от Управителния съвет на Националния доверителен екофонд /НДЕФ/.